За връзка :

Какво ще научите от курса

Създаване и отглеждане на трайни насаждения
Принципи, проблеми и перспективи при Биологичното земеделие
Интензивни технологии при отглеждането на лечебни и етерично-маслени култури
Интензивни технологии при отглеждането на полски култури
Интезивни технологии

Имате нужда от курс по Биологично земеделие? Ако все още не сте преминали този курс, а Ви го изискват значи сте на точното място!

Обучение по Мярка 11 се изисква по Програмата за развитие на селските райони 2023 г.

По тази мярка е предвидена финансова помощ за прилагане на практики и методи за развитието на биоземеделието в България. Целта на субсидирането е да насърчи земеделските производители да развиват стопанска дейност подобрявайки опазването на околната среда.

Бързо записване – 0885 556 672

ВАЖНО:

Курсът по Биологично земеделие при нас е под дистанционна форма. Издаденият документ е от лицензиран ЦПО член на НАПОО. Удостоверението, което получавате е предпоставка за наличен опит по Мярка 11 „Биологично земеделие“. Бенефициенти губят правото си на финансиране, ако не приложат удостоверение за преминат курс по Биологично земеделие. Този документ е един от базисните изисквания за различните направления на мярка 11.

 Биологично земеделие за бенефициенти по мярка 11 и мярка 10

Любопитно:

През последните години голяма част от селските стопанства в България работят активно и прилагат практики за производство на био продукция спазвайки изискванията на Мярка 11.

Финансовата помощ е предназначена за преминаване и поддръжка към биологично земеделие.

Кои са допустимите дейности по Мярка 11?

Допустими дейности свързани с Мярка 11 от ПРСР 2023 г.

Направления по чл. 3 са за прилагане на:

 • Биологично животновъдство

 • Биологично растениевъдтсво

 • Биологични пчеларство

 • Биологично отглеждане на фуражни култури

 • Биологично поддържане на постоянно затревени пасища

Бенефициенти развиващи дейности, като по-горе посочените имат възможност да получават ежегодно субсидиране. За да се случи това е задължително да преминете курс по Мярка 11 или, както повечето се изразяват обучение по „Биземеделие“. Курсът по Биоземеделие трябва да бъде с минимална продължителност 18 часа от условията на приоритет 4 по мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“ от ПРСР 2023 г. Обучението трябва да се премине най-късно до втората година от одобрението на заявлението за подпомагане. Безплатни обучения за земеделски производители  не са предвидени до този момент.

Нашият съвет е да не отлагате и да не оставяте биологичния курс за последния момент.

Кой не трябва да преминава този курс?

Обучението не е за хора, които не са готови да се развиват в този отрасъл и да спазват изискванията по управлението на Мярка 11. Всеки, който няма принципи да поема ангажимент и характер за постигане на успех с постоянство, отговорност и трудолюбие.

Защо да изберете нас?

Ние предлагаме това, което ви е нужно по стриктните изисквания на Мярка 11!

Благодарение на експертните екипи, съвестната и отговорна работа, предлагаме обучение на земеделски производители по официални направления. Екипът ни има натрупан опит в сферата на земеделието и го споделя с вас. За да се запишете за този курс използвайте контактната форма или се свържете с нас на 0885 556672.

 

Полезни ресурси:

 

Арсенал от видеа на тема Мярка 11 „Биологично земеделие“

НАРЕДБА № 4 от 24 февруари 2015 г. за прилагане на мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г

Наръчник за кандидастване по Мярка 11 „Биологично земеделие“

Информацията за курса е обновена на 03.01.2023 г. и е актуална за 2023 г.
guest
3 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Мария Христова
Мария Христова
17.10.2022 18:53

Отлична организация, бързо реагираха, имам достъп до материали за обучение, възможността за онлайн курс по биологично земеделие беше най-големия плюс за мен.

Стефан Арсенов
Стефан Арсенов
19.12.2022 14:52

Много съм доволен, организацията е отлична, възможността за онлайн курс по биологично земеделие беше най-големия плюс за и за мен.

Orhan
Orhan
12.01.2023 15:47

Какви документи се изискват

 • 18 Hours
 • Сертификат
215 Записани студенти

  За нас

  Това e мястото където ще намерите арсенал от курсове за обогатяване на вашите знания без да се налага да проучвате, сравнявате и търсите. Платформата предлага стотици курсове, които се провеждат от легитимни наши патньори с добро име и традиции в обучителните процеси. Когато предлагаме професионално обучение, ние се стараем да покажем най-доброто.