За връзка :

Какво ще научите от курса

CO2 заваряне.
Видове материали и заготовки.
Безопасна и здравословна среда на труд при заваръчни дейности.
Принципи и технологии при заваряването.
Електродъгово заваряване - ръчно.
Спояване на материали с твърд припой.
Електродъгово заваряване.
Заваряване с аргон.
ВИГ заваряване.
МИГ/МАГ заваряване, теория и практика.
Заваряване с газокислород.

За повече информация и бързо записване – 0885 556 672

Курс за заварчик – свидетелство за заварчик след индивидуална форма на обучение за заварчици.

Курс за заварчик от легитимен център за професионално обучение (ЦПО) към Квалификатор.бг.  Обучение за заварчици и машинни оператори по съвременни методи с придобиване на документи за заварчик след лицензирано професионално обучение по заваряване.

Времетранието на курса за придобиване на документ се дели на две основни части в зависимост от желанието на курсистите:

Курсове за заварчици – пълна професия:

За пълна професия, обучението е с продължителност от 300 часа. Не е необходимо да се чака заформяне на група за да се проведе. Формата на курса може бъде индивидуална, като най-важното, е че след завършване получавате свидетелство за професионално обучение. Свидетелството може да бъде издадено на чужд език ако е за работа в чужбина. Разпределението на часовете се подготвя и съобразява спрямо НАПОО от обучаващия експерт. По желание и необходимост на клиента часовете в обучението могат да бъдат съобразени с техните нужди и изисквания. Формата е съчетана с теория и практика. Използвайте формата за контакт или се свържете с нас на 0885 556672 за да се запишете или ако имате въпроси.

Курсове за заварчици – част от професия:

Обучението за част от професия е с продължителност 160 часа. При нея, както сме описали по-горе, не е необходимо да се чака заформяне на група, тъй като може да се проведе самостоятелно. След завършване получавате удостоверение за професионално обучение. Удостоверението може да бъде преведено на чужд език /английски или немски/ ако необходимо за междунаровен заварчик. Часовете отново са съобразени с изискванията на НАПОО. По желание и необходимост на клиента часовете в обучението могат да бъдат съобразени с техните нужди и изисквания. Теория и практика се редуват за придобиване на знания по професионално заваряване. Използвайте формата за контакт или се свържете с нас на 0885 556672 за да се запишете или ако имате въпроси.

Свидетелство за правоспособност по заваряне – цена и валидност:

Първото нещо от което се интересуват курсистите е получава ли се свидетелство за проспособност по заваряне cena и валидност на свидетелството за заварчик. Цената зависи от формата на обучение. За да сте усведомени е най-добре да се свържете с нас по телефон 0885 556672 за да знаете дали курса ще се провежда с група или индивидуално, от това зависи и цената за търсещите уроци по заваряване със сертифициране.

Условия на които трябва да отговарят кандидатите:

Условията на които трябва да отговарят кандидатите трябва да са съобразени с НАРЕДБА № 7  Кандидатите трябват да имат минимум завършен 6 клас. Задължително трябва да сте навършили 16 години за стартирате обучение с практика.

За повече информация и бързо записване – 0885 556 672

Речник и терминология на заварчика:

Електродъгово заваряване е така познатото заваряне с електрод, при което чрез ръчно заваряване се получва електрическа и спойка между електрода и повърхностите по които се работи. Газокислородно заваряване (ГКЗ) представлява заваръчен процес, при който за заварка се използва топлинната енергия от пламъкът на изгарянето на газокислородна смес. (ВИГ) заваряване използва инертен газ (аргон, хелий) с електрод, който не се топи. МИГ/МАГ заваряване използва горенето на дъгата между един безкраен електроден тел (подаван от ролка) и заваряваната повърхност. Плазмено заваряване с източник на топлина плазма (газ с висока процент на йонизация). Лазерно заваряване използван начин на заварка чрез лазер, който стопява металите.

Видео:

Примерно видео от заваръчен процес:

guest
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Величко Костов
Величко Костов
15.08.2022 10:17

Може ли цена за курс
Аргон за град Пловдив
И колко часа е ?

Demir Davidov
Demir Davidov
18.01.2023 11:02

Здравейте,
Аз работих 8 години като окси Ацетилен, заваряване с инертен газ CO2, Аргон TИГзаварчик т.н.
Но ми трябва сертификат.Можете ли да дадете цена на сертификат?

  • 160 Hours
  • Сертификат
92 Записани студенти

    За нас

    Това e мястото където ще намерите арсенал от курсове за обогатяване на вашите знания без да се налага да проучвате, сравнявате и търсите. Платформата предлага стотици курсове, които се провеждат от легитимни наши патньори с добро име и традиции в обучителните процеси. Когато предлагаме професионално обучение, ние се стараем да покажем най-доброто.