За връзка :

Трайни насаждения 2017 г. – Национална програма за контрол на вредителите

Трайни насаждения 2017 г.

В началото на 2017 г. се дава старт на приемането на документи от земеделски стопани, занимаващи се с трайни насаждения.  За 2017 г. Държавен фонд земеделие разполага с 4 милиона лева. При наличие на остатък от пролетния период се прави рокада за предстоящия есенен. Сехмата за държавна помощ стартира приема на заявления от 8 февруари по Националната програма на зимния период. Срокът за приемане на заявления е до 2 март 2017 г. Тогава обикновено преминават студовете и пъпките на насажденията набъбват. Крайните срокове за отчетите по схемата са до 13 април 2017 г., напомня фондът. До 26 май 2017 г. ще бъдат изплатени средствата, предвидени за финансова помощ на фермерите, които се занимават с трайни насаждения. До 26 април трябва да бъдат представени договорите. Не пропускайте да се възползвате от предвидените средства, ако се занимавате с трайни насаждения.

Каква е целта на финансирането?

Финансовата помощ е насочена към земеделските стопани, отглеждащи овошки, малини и ягоди. Тя е предвидена за ограничаване на загубите от вредители по насажденията чрез пръскане на овошките. Средствата са насочени за закупуване и прилагане на средства за растителна защита, които стопират популацията и щетите от вредители. При отчитането по схемата е важно да се знае, че разходите за третиране на трайните насаждения трябва да бъдат направени след подаване на заявленията за подпомагане. Напомняме, че за да се възползвате от компенсациите по Националната програма за контрол на вредителите трябва задължително да притежавате сертификат по чл. 83 за продукти от професионална категория на употреба. За да се сдобиете с такъв сертификат е нужно да преминете обучение за растителна защита на основание чл. 83 (БАБХ). Ако търсите начин да преминете курс за растителна защита, можете да се свържете с нас на телефон 0885 556672, тъй като разполагаме с лицензиран център за професионални курсове, одобрен от БАБХ да провежда този тип обучение под дистанционна форма.

 

0 отговора в "Трайни насаждения 2017 г. - Национална програма за контрол на вредителите"

  Остави коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  За нас

  Това e мястото където ще намерите арсенал от курсове за обогатяване на вашите знания без да се налага да проучвате, сравнявате и търсите. Платформата предлага стотици курсове, които се провеждат от легитимни наши патньори с добро име и традиции в обучителните процеси. Когато предлагаме професионално обучение, ние се стараем да покажем най-доброто.

  Setup Menus in Admin Panel

  Pin It on Pinterest