За връзка :

Какво ще научите от курса

Болести и неприятели по пчелите
Медоносна растителност
Работа в пчелина и грижа за пчелите
Жилища на пчелите
Състав на пчелното семейство
Биология на пчелното семейство

За повече информация и бързо записване – 0885 556 672

Курс по пчеларство за бенефициенти по Националната програма по пчеларство 2022-2023 г.

Планувате да преминете обучение по пчеларство? Трябват Ви допълнителни точки?

Един ангажимент по-малко за тези които ни се довериха!

30-часов курс по пчеларство – за кого е подходящ и каква е цената?

Пчеларският курс е подходящ за начинаещи и напреднали стопани, които желаят да получат знания за отглеждането на пчели. Обучението за пчелари има ясен план и стриктна програма за придобиването на знания. Ако сте пчелар, който желае да получава финансова помощ за развитие на пчелин, този курс ще Ви донесе допълнителни 10 точки при кандидатстване по Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2022–2023г. Важно е да се знае, че за група от над 3 човека имаме допълнителна отстъпка. Поради тази причина е добре да се свържете с нас. Безплатни обучения за земеделски производители  не са предвидени до този момент. Цената можете да научите на посочения телефон:

Научи цена – 0885 556 672

Ето и кои са мерките, по които пчеларите търсят допълнителни точки чрез 30-часово обучение по пчеларство:

 1. Мярка А от пчеларската програма е за пчеларски сдружения и бенефициенти, търсещи финансова помощ за закупуване на техника, спомагаща за добива и преработката на пчелната продукция.

 2. Мярка Б от пчеларската програма е насочена за борбата с агресорите и болестите в пчелина. Вароатозата е основен проблем в кошерите.

 3. Мярка В от пчеларската програма е свързана с подвижното пчеларство. Голяма част от практикуващите очакваха с интерес тази възможност.

 4. Мярка Г от пчеларската програма подпомага нуждите за анализ на продукцията в лабораторни условия. Физикохимичният анализ е важен за пчеларите.                                                                                                                                                                                                                                                  

 5. Мярка Д от пеларската програма е най-предпочитана, тъй като дава шанс на стопаните да закупят и подновят пчелните кошери. Предвидени са среддства и за отводки и пчелни семейства.                                                                                                                                                             

 6. Мярка Е от пчеларската програма дава възможност за партньорство със специализирани органи за провеждане на изследователки програми.                                                                                                                                                                                                                      

 

Пчеларски курс – форма на обучение, акцент и продължителност:

Курсът по пчеларство е с продължителност 30 часа. Формата на обучение е дистанционна. Знанията, които ще придобиете обхващат теми, свързани с биологията на пчелното семейство. Ще имате възможност да научите как да работите в пчелина и нужните грижи, които да прилагате. Акцент в обучението са и жилищата на пчелите, както и медоносната растителност, нужна за био продукция. Биологичното пчеларство и неприятелите на пчелите също са част от плана на курса.

Често задавани въпроси от хора, търсещи пчеларство за начинаещи – цена и уроци по пчеларство:

Пчеларство за начинаещи – цена? Това е първият въпрос, вълнуващ всеки млад пчелар. Ако сте начинаещ такъв и имате интерес от нашия курс се свържете с нас на телефон 0885 556672 за да разберете стойността на обучението. Ако сте няколко човека задължително споделете това, за да получите допълнителна отстъпка. Не е изключено да се комбинирате с ваши колеги, приятели и познати.

Задължително ли е присъствието? Не е задължително присъствието, тъй като дистанционната форма на обучение не изисква присъствие. До този момент нашите наблюдения са, че тя е най-предпочитаната от пчеларите в България.

Ще получим ли документ за преминато обучение? Всеки преминал курса по пчеларство получава удостоверение, което е съгласно изискванията на Националната програма за пчеларство 2022-2023 г. Документът е с евро пас, което означава, че има покритие във всяка една страна от Европейския съюз.

Пчеларският курс по Националната програма за пчеларство 2022-2023 г. важи ли и за Подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“? Обучението носи 10 точки само за Националната програма по пчеларство 2022-2023 г. За бенефициенти по Подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ се изисква 150-часово обучение за млад фермер по пчеларство, което не дава точки, но е задължително.

Къде мога да намеря фирма или организация за провеждане на курс по пчеларство? Обучение по пчеларство се провежда от легитимни центрове за професионално обучение, отговарящи на изискванията на Национална агенция за професионално образование и обучение /НАППО/. Ние работим с такъв център, отговарящ на всички изисквания.

ЗАПИШИ СЕ

Полезно за пчеларите – видео, форуми и групи:

Пчеларството е и хоби и бизнес, за което трябват опит и знания. Понякога възникват важни въпроси, за които може да намерите отговори в пчеларски форуми и групи в социални мрежи на тема пчеларсство.

Полезно видео от AGRO TV и Georgi Georgiev на тема възможности за подпомагане по националната пчеларска програма 2021-2022 г. и Pleven Expo 2017 г.

Информацията за курса е обновена на 19.01.2022 г. и е актуална за 2022 г.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
 • 30 Часа
 • Сертификат
645 Записани студенти

  За нас

  Това e мястото където ще намерите арсенал от курсове за обогатяване на вашите знания без да се налага да проучвате, сравнявате и търсите. Платформата предлага стотици курсове, които се провеждат от легитимни наши патньори с добро име и традиции в обучителните процеси. Когато предлагаме професионално обучение, ние се стараем да покажем най-доброто.