За връзка :

Какво ще научите от курса

Добри земеделски практики
Екологично законодателство
Екологичен контрол
Практики при опазването на околната среда
Основни проблеми по опазване на околната среда в аграрния сектор

За повече информация и бързо записване – 0885 556 672

Начин на провеждане на курс „Основни проблеми при опазване компонентите на околната среда“:

Обучението по ОКОС е на базата на 30 часа /продължителност/. Провежда се индивидуално според предпочетанията на всеки курсист в зависимост от свободното му време или в предварително заформена група. Присъственото обучение се провежда в специализирани учебни кабинети оборудвани със съвременни учебно-технически средства. При дистанционния курс за опазване компонентите на околната среда няма ограничения във времето, или на кратко казано – когато имате възможност учите и решавате тест (изключително удобно условие предвид ситуацията с COVID – 19). Учебните материали са подготвени и разработени от практикуващи експерти, преподаватели и доктори от сектор околна среда. Обучението отговаря на всички изисквания, регламенти и наредби  и е разработено от лицензиран център за професионално обучение.

ВАЖНО: Не е необходимо да чакате да се сформира група, за да се обяви начало на обучение ОКОС.

Повече информация за дистанционната форма на обучение предвид 2023 г.:

Важно е да знаете, че предвид обстоятелствата на извънредно положение в Република България, теоритичната и изпитна част на обучението се извършва под дистанционна форма. Екипът стоящ зад идеята на квалификатор.бг се водят, на първо място, от нуждите на онези, които имат ясното желание да се обучават. Цялостната организация по процеса е направен така, че да покрива неизменните законови изисквания.

Дистанционната форма на обучение е изключително лесна и удобна. Няма абсолютбо никакво значение от кой град сте. При нас можете да получите адекватен съвет, както и подробна информация за модулите, по които се провежда обучението. След завършен курс се издава удостоверение, отговарящо на стриктните изисквания на Фонд земеделие и Министерство на земеделието и храните. Лицензираният документ се издава по образец на МОН от легитимен Център за професионално обучение, вписан в регистъра на Национална агенция за професионално образование и обучение – НАПО. Направете първата крачка за да сте спокойни с отпадането на този важен ангажимент. Безплатни обучения за земеделски производители  не са предвидени до този момент.

По повод най-честия въпрос, който ни се задава „Ще получим ли удостоверение за курса?“, споделяме следното:

Всеки получава удостоверение за преминат курс по основните проблеми при опазването на околната среда или както повечето хора го знаят: опазване компонентите на околната среда – окос.

Да обобщим!

Разбрали сте, че трябва да преминете задължителното обучение по „Опазване компонентите на околната среда“ (ОКОС)? Да, попаднали сте на правилното място. Ние ще ви помогнем!

Възникват множество въпроси свързани с изискванията за „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, съответно по мерките 6.1 и 6.3. Изглежда трудно да се намери ясна информация и помощ, но не е така. По-долу ще обобщим всичко което ви касае за да се убедите, че да отговаряте на изискванията не е толкова сложно.

 

Кой е задължен да премине квалификация по „Опазване компонентите на околната среда“ и какви са сроковете?

Всеки бенефициент по Подмярка 6.1 и Подмярка 6.3 е длъжен да намери начин за преминаването на легитимен 30 часов курс по „Опазване компонентите на околната среда“. На това изискване трябва да отговарят земеделски производители, които разчитат на коректно финансиране с проекти по Подмярка 6.1 позната още като „Млад фермер 2022-2023г.“. Същото се отнася и за Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, която се очаква да бъде актуализирана съвсем скоро. Протекция компонентите на околната среда е важен стадий от политиката на всяка страна членка на Европейския съюз. Знанията, които ще натрупате от учебните материали, ще положат основата за добри практики и завиден опит в развиването на вашето стопанство. Следващата стъпка е да представите документ за преминат курс най-късно до втората година след като е бил одобрен бизнес плана ви. За да не останете изненадани обърнете внимание, че освен курса ОКОС от 30 часа по Подмярка 6.1 изискват и допълнителен 150 часов курс в областа на земеделието коато ние можем да Ви предложим пакетна цена за двата курса с цел спестяване на финансови средства!

За повече информация и бързо записване – 0885 556 672

Вижте по-долу и какви са санкцийте, когато пропуснете да преминете тези обучения в срок, който Ви изисква Държавен фонд земеделие.

Санкции за хората, които не са отделили време за придобиване на знания от обучение по „Опазване компонентите на околната среда“?

Квалификация на земеделски производители по посочените по-горе мерки трябва да се предприеме възможно най-скоро. Не отлагайте, тъй като зачестиха случаите на стопирано финансиране на проекти поради неспазен срок за преминаване на подготовката. Земеделски производители търпят сурова санкция и задължения за възстановяване на получените парични средства с лихви.

Преди да предприемете каквото и да било е важно да знаете, че всичко може да се случи лесно и бързо, когато намерите правилните хора.

Как да се запишете за обучение по „Опазване компонентите на околната среда“?

Ако Вие или ваш близък трябва да премине обучението, но не знаете към кого да се обърне, ние със сигурност ще ви помогнем. Знанията по направление ОКОС може да се придобият и от опълномощено лице на бенефициента. За целта е нужно пълномощно. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0885 556672. Не е необходимо да имате опит, за да упражнявате и придобивате знания.

Каква е цената на курса по „ОКОС“?

За да ви дадем актуална цена е необходимо да се свържете с нас. За групи над 2 човека цената е различна.

Защо да изберете квалификация по „Опазване компонентите на околната среда“ именно при нас?

Нашият специализиран и отговорен екип предлага това, което ви е нужно без заобиколки, съобразно стриктните изисквания на Подмярка 6.1 и Подмярка 6.3!

Благодарение на професионалните умения, съвестната и отговорна работа, предлагаме обучение на земеделски производители по официални направления. Ние имаме натрупан опит в сферата на земеделието и го споделяме с вас. Следим и актуализираме всичко ново по съответните мерки, подмерки и програми в сектор земеделие. Документите които издаваме са с Europass. Това е покритие в целия Европейски съюз. Ако е необходимо ще преведем и издадем удостоверение за вас на немски или английски. 

 

Информацията за курса е обновена на 03.01.2023 г. и е актуална за 2023 г.
guest
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
Димитър
Димитър
04.05.2023 8:57

Много съм доволен от курса и обучението. Със сигурност ще запиша още някой от курсовете, които предлагате!

  • 30 Hours
  • Значка за курса
  • Сертификат
478 Записани студенти

    За нас

    Това e мястото където ще намерите арсенал от курсове за обогатяване на вашите знания без да се налага да проучвате, сравнявате и търсите. Платформата предлага стотици курсове, които се провеждат от легитимни наши патньори с добро име и традиции в обучителните процеси. Когато предлагаме професионално обучение, ние се стараем да покажем най-доброто.